asumisopas

KIINTEISTÖ OY HAAGA-PERHON ASUNNOT

ASUMISOPAS TERVETULOA

MIKÄ ON KIINTEISTÖ OY HAAGA-PERHON ASUNNOT

Haaga Instituutti -säätiön omistaman Kiinteistö Oy Haaga-Perhon Asuntojen tarkoituksena on vuokrata solu asuntoja Helsingissä Pajuniityntie 10:ssä sijaitsevasta talosta ensisijaisesti HAAGA- HELIAN tai Liiketalousopisto Perhon opiskelijoille.

ISÄNNÖINTI JA HUOLTO
Asumisasiat (vuokrasopimukset) hoitaa isännöitsijä Pekka Salovaara, puh. 050 302 9173 ja

pekka.salovaara@haaga.fi. Hänen osoitteensa on Pajuniityntie 10 D 20, 00320 HELSINKI. Huolto ja korjaustoimintaan sekä avaimiin liittyvästä kiinteistöhuolto: huolto@haaga.fi, tai

puhelimitse 050 5250 434.
Kiinteistöhuolto on paikalla yleensä arkisin:

ma - pe 7.oo - 14.20
Päivystys (mikaäli kiinteistöhuolto ei ole paikalla, esimerkiksi loma-ajat, viikonloput, illat, yöt): Kiinteistöhuolto Seppo Saksa Oy, puh. 09 270 6061

VUOKRASOPIMUS

Vuokrasuhde sinun ja Kiinteistö Oy Haaga-Perhon Asuntojen välillä syntyy allekirjoitushetkellä. Ennen vuokrasopimuksen kirjoitusta ja avaimen luovutusta tulee senhetkinen vakuusmaksu olla suoritettu ja asukkaalla on oltava kuitti suoritetusta maksusta mukana, sekä kotivakuutuksesta. Vuokrasopimus on luonteeltaan määräaikainen. Määräaika on sidottu kokoaikaiseen opiskeluun.

Vuokrasopimus tehdään huonekohtaisesti, joten huoneita ei saa missään tapauksessa vaihtaa ilman lupaa. Soluasunnossa saa asua ainoastaan se henkilö, jonka nimiin sopimus on tehty. Jos huomaat "ylimääräisiä" asukkaita huoneistossasi, ilmoita asiasta välittömästi isännöitsijälle.
Vuokralainen ei saa pitää yön yli ulkopuolisia, esimerkiksi sukulaisia tai ystäviä, solussaan. Tässä viitataan yleiseen viihtyvyyteen, opiskelurauhaan ja turvallisuuteen sekä terveellisyyteen.

AVAIMET

Avaimet luovutetaan ja kuitataan vastaanotetuksi vuokrasopimuksen allekirjoitushetkellä. Mikäli hukkaat avaimen maksaa uusi 80 € ja saat sen pyytämällä huolto@haaga.fi.
Uuden avaimen saanti riippuu viikonpäivistä (ei viikonloppuisin, iltaisin, yöllä eikä arkipyhinä).

MUUTTOILMOITUS

Muuttoilmoituksen teet itse suoraan osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. VUOKRANMAKSU

Vuokra maksetaan kuukausittain etukäteen viimeistään kunkin kuukauden 6. päivänä Haaga Instituutti -säätiön lähettämällä vuokralaskulla, joka on huone- ja henkilökohtainen.

Vuokranmaksulomakkeille tehdyt nimen ja osoitteen muutokset eivät välity eteenpäin, koska saamme pankeista vain viitetiedot maksuista.

Vuokranmaksun laiminlyönnistä seuraa perintätoimiston maksuvaatimus lisäkuluineen ja korkoineen. Asukkaalle lähetetään vain yksi maksuvaatimus, jonka jaäkeen perintätoimisto valmistelee velkomushaasteen käräjäoikeudelle. Käräjäoikeuden päätös aiheuttaa maksuhäiriömerkinnön luottotietoihin.

SÄHKÖ. VESI JA LANGATON NETTI

Sähkö, vesi ja langaton netti sisältyvät maksamaasi kuukausivuokraan.

SIIVOUS ASUMISAIKANA

Jokainen asukas vastaa vuokraamansa huoneen siisteydestä ja kunnosta. Yhteisten tilojen viihtyisyydestä, kunnosta ja siisteydestä vastaa myös jokainen solun asukas osaltaan. Tarvittaessa asuntolan omistaja/edustaja jättää asuntoon siivouskehotteen, jossa kehotetaan solun asukkaita huolehtimaan, että yhteiset tilat on siivottu kehotteessa olevaan päivämäärään mennessä. Jos tarkastuksessa ilmenee, ettei korjaavia toimenpiteitä ole tehty, seuraa kirjallinen varoitus ja tilat siivoutetaan siivousfirmalla kyseisen solun kaikkien asukkaiden laskuun.

Siivoukseen kuuluu mm. lattiat, seinät, ikkunat, kiinto- ja irtokalusteet.

PYYKKITUPA

Pyykkituvan käyttö on sallittua vain klo 7.00-22.00.
Varauslistat ovat pyykkituvassa. Kuivausrummut ja kuivauskaappi ovat maksuttomia.
Tutustu koneiden käyttöohjeisiin ja noudata niitä.
Mattojen tai patjojen peseminen koneissa on kielletty. Jos kone rikkoontuu maton tai patjan pesun yhteydessä, lasku tulee pyykkärille.
Asuntolan pihalla on mahdollista kuivattaa pyykkiä erillisessä pyykinkuivaustelineessä.

POLKUPYÖRIEN SÄILYTYS

Polkupyörät säilytetään pyöräkellarissa, joka sijaitsee portaikkojen C ja D välissä. Laittakaa pyörät seinällä oleviin telineisiin, ei missään tapauksessa kulkureiteille eikä ovien eteen. Merkitse pyöräsi solun tunnisteella.

VARASTOKOMEROT

Jokaiselle huoneistolle on varattu oma varastokomero väestösuojassa, joka sijaitsee C-rapun alatasossa. Jokainen huoneisto hoitaa itse lukot komeroihin. Muuttaessasi pois, ota lukko mukaasi, jotta seuraavat asukkaat pääsevät laittamaan oman lukkonsa.
Varastokomeroissa ei kannata säilyttää mitään arvokasta.
Haaga-Perhon Asunnot ei vastaa varastotiloissa säilytettävistä tavaroista.

Käyttäkää vain huoneistolle varattua säilytystilaa!
Tavaroita ei saa jättää varastotilojen käytäville eikä porraskäytäviin.

KALUSTEIDEN JA LAITTEIDEN KäYTTÖ

Patteritermostaattien ja säätöventtiilien säätöarvoja ei saa muuttaa eikä termostaatteja poistaa. Ilmanvaihtoventtiilejä ei saa tukkia.

Kalusteita ei saa siirtää toiseen huoneeseen tai parvekkeelle eikä kuljettaa varastotiloihin paitsi huoneistokohtaiseen varastoon (omalla vastuulla). Lähtötarkastuksessa kalustetussa huoneessa tulee olla kaikki kalusteet paikallaan. Mikäli kalusteiden siirto tai haku jää huoltomiehen työksi, siitä veloitetaan asukasta.

Huom!

Soluhuoneen kalustus:

sänky, patja ja sijauspatja kirjoituspöytä kirjoituspöydän tuoli kirjahylly

nojatuoli vaatekaapit työpöydän valaisin yöpöydän valaisin kattovalaisin roskakori

ruokapöytä neljä tuolia kattovalaisin mikro

liesi jääkaappi

Keittiön kalustus:

Asukas on velvollinen pitämään asuntonsa ja siihen liittyvät tilat siisteinä ja luovuttamaan ne vuokranantajalle tarpeellisia tarkastuksia varten. Kiinteistöosakeyhtiöllä on oikeus siivota asunto asukkaan laskuun, mikäli tämä on laiminlyönyt puhtaanapidon. Asukas on myös velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot korjauskustannusten mukaan.

Esimerkkejä erityyppisistä korjauskustannuksista:

lavuaari 300€, Wc-pytty 400€, seinän maalaus 250€, huoneen maalaus 500€, runkosänky 900€ sijauspatja 250€, sijauspatjan suoja 25€, työtuoli 160€, työpöytä 300€, tikashylly 80€, yöpöytä 270€, keittiön pöytä 300€ ja keittiön tuoli 100€.

Lamput ovat kulutustavaraa ja asukkaan on asumisaikana hankittava ne itse. Jos tarvitset apua lampun vaihdossa, ota yhteys huoltoliikkeeseen.

Huom!
Tauluja, julisteita yms. ei saa kiinnittää huoneiston seinille.

KOTIVAKUUTUS

Jokaisen asukkaan tulee ottaa kotivakuutus ja todistaa se kirjallisesti muutettaessa. Vahinkojen varalta kannattaa jokaisen asukkaan ottaa kattava vakuutus. Asukkaan on siis itse huolehdittava omaisuutensa vakuuttamisesta koti- tai muulla vakuutuksella ja mahdollisten asukkaan aiheuttamien vahinkojen osalta vastuuvakuutuksella.

VIKAILMOITUKSET

Vikailmoitukset tehdään osoitteeseen: huolto@haaga.fi

TIETOLIIKENNE

Jokaisessa asuntolahuoneessa on langaton internet-yhteys. Asukkaat saavat asuntokohtaiset salasanat vuokrasopimuksessaan.

AVAINPÄIVYSTYS

Jos avaimesi unohtuu asuntoosi, ota yhteys:

 • - arkena: kiinteistöhuolto, puh. 050 5250 434.

 • - iltaisin ja viikonloppuisin: päivystävä kiinteistöhuoltoyhtiö KH Saksa 09 270 6061

  Oven avausmaksuhinnastot löytyvät portaikoista. Maksu suoritetaan maksamalla käteisellä tai jälkeenpäin lähetettävällä laskulla. Avainpalvelun tilaajan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä. Hänen tulee myös kuitata saamansa palvelu.

  Huom! Hotel Haaga ei hoida ovien avaamista. ENERGIAN SÄÄSTÖ

 • Tuuleta nopeasti ja tehokkaasti n. 5 min ristituuletus, älä pidä ikkunoita turhaan auki

 • Käytä vettä säästäen, älä jätä hanoja auki

 • Ilmoita tippuvista hanoista huoltoon

 • Sammuta valot, kun et tarvitse niitä

  Säästä energiaa, se vaikuttaa vuokraasi! PYSÄKÖINTI

  Asuntolan pihalla on asukkaille tarkoitettuja autopaikkoja. Alueella on pysäköintivalvonta. Pysäköintiin saa luvan isännöitsijältä. Pysäköinti maksaa 15 € / kk ja se maksetaan vuokran yhteydessä Haaga Instituutti-säätiön tilille: FI37 8000 1070 8800 01.JÄTEHUOLTO

Asuntolan pihalla olevassa katoksessa on jäteastiat sekajätettä, paperia, kartonkia ja biojätteitä varten. Muista lajitella oikein.

KOTIELÄIMET

Kotieläinten pito asuntolassa on kielletty.

TUPAKOINTI

Tupakointi on kielletty soluhuoneistossa ja porraskäytävissä. Tumppeja ei saa heittää asuntolan piha-alueelle vaan ne tulee tarvittaessa toimittaa jätetilaan.

HUUMAUSAINEET

Huumausaineet ja niiden käyttö, hallussapito, myynti ja välitys ovat aina rikos (Ri 101 50). Mikäli havaitset huumausaineiden käyttöä tai näet pihalla/rappukäytävässä esim. ruiskuja, on kaikkien etujen mukaista ilmoittaa siitä isännöitsijälle ja / tai suoraan poliisille. Päihteetön ympäristö lisää meidän kaikkien viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Huumausaineiden käytön ehkäisemiseksi vuokranantaja on yhteydessä viranomaisiin.

ASUNNONVAIHTO
Eli sisäiset siirrot: Jos haluat vaihtaa huonetta, ota yhteys isännöitsijään. Siirtomaksu on 80 €.

KESÄAJAN ASUMINEN

Asumisoikeuden säilyttämiseksi myös kesäajalta on maksettava vuokra. Mikäli irtisanot asuntosi keväällä, voit hakea asuntoa uudelleen.

ASUNNON VUOKRAAMINEN KESÄASUKKAALLE

Asunto on mahdollista edelleen vuokrata kesäkuukausien aikana. Vuokraus on ilmoitettava isännöitsijälle. Kun vuokraat asuntosi kesäasukkaalle, sinun on syytä ottaa huomioon:

Olet vastuussa kesäasukkaastasi vuokranantajalle. Sinä olet päävuokralainen ja kesäasukas on alivuokralaisesi. Tee aina vuokrasopimus kesäasukkaasi kanssa, tällöin voit helpommin periä vuokria ym. saatavia. Sinun kannattaa maksaa vuokrasi normaalisti Haaga Instituutti -säätiölle vuokralaskulla ja pyytää kesäasukasta maksamaan vuokra suoraan omalle tilillesi.
Ilmoita kesäasukkaasi henkilötiedot, yhteystiedot ja asumisaika isännöitsijälle kirjallisesti.
Soluasunnoissa kesäasukkaan on oltava samaa sukupuolta muiden asukkaiden kanssa.

ASUNNON IRTISANOMINEN

Asunnon irtisanomisessa noudatetaan huoneenvuokralain säännöksiä. Irtisanomisaika on aina yksi kokonainen kalenterikuukausi.

Esimerkki: Jos et enää halua maksaa joulukuulta vuokraa, niin sinun pitää irtisanoa asuntosi viimeistään lokakuun viimeinen päivä.

Kun opinnot päättyvät, vuokralaisen tulee irtisanoa asunto niin, että irtisanomisaika on 1 kk valmistumisesta laskien. Mikäli vuokralainen ei irtisano asuntoa tässä määräajassa, vuokranantajalla on oikeus päättää vuokrasopimus päättymään 1 kk:n kuluttua opintojen päättymisestä.

Irtisanominen suoritetaan ensisijaisesti irtisanomislomakkeella tai toissijaisesti vapaamuotoisella irtisanomiskirjeellä tai sähköpostilla isännöitsijälle. Vapaamuotoisessa kirjeessä tulee ilmoittaa irtisanottavan asunnon osoite, vapautumispäivä (kuukauden ensimmäinen päivä), päiväys, allekirjoitus, nimen selvennys, pankkitilinnumero, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Huomaathan, että vuokra maksetaan aina koko kuukaudelta.

HUONEISTOTARKASTUS

Huoneisto tarkastetaan aina asukkaan muuttaessa pois. Tarkastuspäivänä asunnon on oltava tyhjä ja siivottu, myös lähtijän osalta yhteiset tilat ja varastokomero (siivoamatta jätetty asunto siivotaan asukkaan laskuun). Lamppujen on oltava ehjiä, samoin jääkaappi, mikro ja liesi.
Siivottuasi osuutesi jätä avain solusi pöydälle, laita ovi lukkoon ja ilmoita lähtöpäivämäärä kiinteistöhuoltoon: huolto@haaga.fi.

LÄHTÖSIIVOUS

Lattiat lakaistaan/imuroidaan ja pyyhitään nihkeällä. Kalusteet puhdistetaan.
Seinien pinnat pestään.
Ikkunat pestään.

Asukas on vastuussa myös yhteisistä tiloista ja huoneiston tyhjentyessä on syytä sopia muiden asukkaiden kanssa tilojen siivouksesta.
Viimeinen lähtijä on aina vastuussa yhteisistä tiloista.

VARASTO JA PARVEKE

Tyhjennetään omista tavaroista. Asuntoon ja varastotiloihin ei saa jättää mitään omia tavaroita, niiden pois kantamisesta laskutetaan.

VAKUUSMAKSUN PALAUTUS

Vakuusmaksu palautetaan asukkaan tilille kun:

 • Vuokrat ja muut mahdolliset maksut on maksettu.

 • Avain on palautettu.

 • Tarkastus on suoritettu.

 • Mahdolliset korjaukset on laskutettu.

Muista ilmoittaa tilinumerosi.
Muista ilmoittaa postiin uusi osoitteesi.

YHTEYSTIETOJA

Isännöitsijä Pekka Salovaara, pekka.salovaara@haaga.fi Kiinteistöhuolto,  huolto@haaga.fi 050 302 9173

Maksuliikenne Päivi Kivijärvi, paivi.kivijarvi@perho.fi  050 5250 434

Päivystävä huoltoliike, Kiinteistöhuolto Seppo Saksa Oy 040 038 5320

Yleinen hätänumero 112

Poliisi 112

Ambulanssi ja palokunta 112